2 eggs
2 tablespoons melted butter or margarine
3 cups grated raw cassava (raw material tapioka)
Sugar to taste
½ cup thick coconut cream
½ cup scraped young coconut
4 tablespoons chopped nuts, if desired
60 g (2 oz) cheese, if desired
DIRECTIONS
- Beat eggs, then add coconut cream, grated cheese, and chopped nuts.
- Add cassava (ketela,singkong in indonesia) and young coconut and mix well. Add sugar to taste.
- Line a pan or cake tin with a banana leaf and pour in mixture.
- Bake in a moderate oven (to 350°F or 180°C) for about 40 minutes.
- When almost brown, brush with 2 tablespoons melted butter or margarine and sprinkle with a little sugar.
- Continue baking until golden brown.
- Serve cold as a dessert. see. https://jualtapioka.net/
Artikel
Posts
- Category: Artikel English
- Category: Artikel Indonesia
- Apa yang beda dari Brownies Tepung Fermentasi Singkong???
- Limbah Cair Tapioka Sebagai Bahan Baku Nata de Cassava
- Limbah Tapioka Dimanfaatkan Untuk Biogas
- MEMANFAATKAN LIMBAH TAPIOKA MENJADI KECAP
- Mengolah limbah Tapioka menjadi Bisnis
- Onggok untuk Bahan Pakan
- OPTIMASI PRODUKSI BIOGAS PENGOLAHAN LIMBAH CAIR INDUSTRI TAPIOKA SEBAGAI SUMBER ENERGI ALTERNATIF TERBARUKAN
- Peluang Pasar Tepung Mocaf 600 ribu ton per tahun dari Indofood
- Pemanfaatan Onggok Fermentasi untuk Pakan Ternak
- Pengolahan Limbah cair tapioka dengan UASB
- Tepung Tapioka
- Varietas Unggul Singkong Raksasa Darul Hidayah
Tidak ada komentar:
Posting Komentar